Skulderplager


Impingement syndrom

Impingement betyr innklemning. Det kan være flere årsaker til at dette fenomenet oppstår.
Både acromion (kragebenet), rotatorcuff (leddapsel), bursa (slimpose) og selve skulderleddet kan være involvert. Problemet starter oftest med skade i leddkapselen som hovner opp.

Frozen Shoulder – Tilstivnet skulder

Kjennetegnes ved at skulderleddet er fastlåst i alle bevegelsesretninger.som gjør det umulig å bevege leddet over 90°. Dette skyldes forandringer som finner sted i leddkapselen som omgir skulderleddet utløst av en skade eller en betennelsesprosses i sener og muskulatur rundt leddet
Plagen debuterer ofte med sterke smerter og innskrenket bevegelighet ved aktive bevegelser. Hos noen kan det også forekomme sterke smerter også i ro og hvile – særlig om natten.

Kronisk instabilitet i skulderleddet

Kjennetegnes ved plutselige smerter når leddet settes i ytterstillinger. En kan få en følelse av at skulderleddet glipper i spesielle stillinger under belastning av armen.
Etter hvert angis også redusert muskelstyrke.
Problemet kan skyldes en generell instabilitet av leddbåndene i skulderleddet eller kan ha oppstått under en akutt overbelastning og medført en skade i skulderen.


Dette nettstedet bruker informasjonskapsler som kan inneholde sporingsinformasjon om besøkende. Ved å fortsette å bla gjennom dette nettstedet, godtar du bruken av informasjonskapsler.